Παίζουμε "Buzzer Bizer" στο Pre-Event του TEDxAUEB!

DEC 12,  2017

Το ThinkBiz στηρίζει το ΤEDxAUEB για άλλη μια χρονιά!

Την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου στις 10:30 σας καλούμε στο pre-event που θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο Αντωνιάδου του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Θα βρείτε τα μέλη της ομάδας μας στο φουαγιέ του αμφιθεάτρου. Εκεί θα έχετε την ευκαιρία να ενημερωθείτε για τις δράσεις μας και στη συνέχεια θα μπορείτε να παίξετε μαζί μας ένα διαδραστικό παιχνίδι επιχειρηματικών γνώσεων.

Τι είναι το TEDxAUEB :

To TED είναι μία μη κερδοσκοπική οργάνωση αφιερωμένη στη διάδοση αξιόλογων ιδεών. Το μότο του είναι "Ideas worth spreading". Το TEDxAUEB αποτελεί μια προσπάθεια των φοιτητών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, που ξεκίνησε το 2013, να φέρουν το TEDxUniversity στην Ελλάδα. Μετά τις πρώτες επιτυχίες, το TEDxAUEB θεσπίστηκε με αποτέλεσμα φέτος να διοργανώνεται για έκτη συνεχή χρονιά.

Tι είναι Reverso Tempo :

To TEDxAUEB επιστρέφει για έκτη συνεχή χρονιά, ξεκινώντας με ένα pre-event που θα έχει ως θέμα το “Reverso Tempo”. Τέσσερις ομιλητές από διαφορετικούς επιστημονικούς κλάδους θα δώσουν απαντήσεις στα ερωτήματα αυτά μέσω προσωπικών τους εμπειριών, προσεγγίζοντας την ιδιαίτερη σημασία του χρόνου στη ζωή μας. Κάνοντας ένα σύντομο ταξίδι, οι συμμετέχοντες θα προσπαθήσουν να θυμηθούν, να μάθουν και να οραματιστούν μέσα από τις διδαχές του χρόνου.Tι είναι το ThinkBiz :Το ThinkBiz είναι ο πρώτος φοιτητικός σύλλογος επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα. Ιδρύθηκε το 2011, από φοιτητές για φοιτητές, έχοντας ως βάση του το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ωστόσο σήμερα συνεργάζεται με 7 πανεπιστήμια σε όλη την Ελλάδα. Στόχος της ομάδας μας είναι η διάδοση της επιχειρηματικής κουλτούρας, η ανάπτυξη βασικών δεξιοτήτων για κάθε άτομο, η δημιουργία και διατήρηση πρωτότυπων και καινοτόμων ιδεών και η εξοικείωση των νέων με τον κόσμο του επιχειρείν.

Tι είναι το Buzzer - Bizer :

Το παιχνίδι που η ομάδα του ThinkBiz έχει προετοιμάσει για το pre-event του TEDxAUEB ονομάζεται "Buzzer - Bizer ". Φανερά επηρεασμένο από το όνομα του οργανισμού, το παιχνίδι επιδιώκει, όπως και ο οργανισμός, να μάθουν οι νέοι περισσότερα για την επιχειρηματικότητα μέσα από μια βιωματική διαδικασία. Βασικός στόχος είναι οι συμμετέχοντες , απαντώντας σε ερωτήσεις επιχειρηματικού περιεχομένου,  να διευρύνουν τις γνώσεις τους πάνω στο επιχειρείν. Η διαδικασία είναι απλή. Δύο άτομα διαγωνίζονται μεταξύ τους  και προσπαθούν να βρουν τη σωστή απάντηση σε 5 ερωτήσεις που τους τίθενται από τους διοργανωτές. Όποιος προλάβει να πατήσει πρώτος το buzzer λέει την απάντησή του μέσα σε 10 δευτερόλεπτα. Αν αυτή είναι λάθος ή δεν δοθεί εντός του χρονικού ορίου, ο αντίπαλος έχει την ευκαιρία να δώσει τη δική του. Ο παίκτης με τις περισσότερες σωστές απαντήσεις είναι ο νικητής και μπαίνει σε κλήρωση για να κερδίσει ένα εισιτήριο για το main event του TEDxAUEB τον Μάιο. Το Buzzer - Bizer, όπως και το Reverso Tempo, προσπαθεί να αναδείξει την ιδιαίτερη σημασία του χρόνου, ο οποίος είναι πολύτιμος κυρίως στον επιχειρηματικό κόσμο όπου οι αποφάσεις πρέπει να λαμβάνονται γρήγορα και αποφασιστικά.

Σας περιμένουμε όλους για να δοκιμάσουμε τα αντανακλαστικά και τις γνώσεις σας καθώς ο χρόνος μετρά αντίστροφα!