2020 Βήματα Πιο Κοντά Στους Στόχους Σου

DEC 31,  2019

Στην εκπνοή μιας ακόμα χρονιάς και στο κατώφλι μιας ολοκαίνουριας , έχεις την ευκαιρία να αναλογιστείς τι κατάφερες, τι δεν πραγματοποιήθηκε από τους στόχους σου και να “προκαλέσεις” τον εαυτό σου να ανταποκριθεί σε νέους. Την ίδια μέρα σε ένα χρόνο από τώρα για ποια κατορθώματά σου θα γιορτάζεις; Τι θα ανασκοπείς με περηφάνια και τι θα σου δώσει κίνητρο για να θέσεις τους επόμενους στόχους σου;

Για να υλοποιήσεις το όραμά σου, πρέπει να ορίσεις συγκεκριμένα όσα θες να πετύχεις και να μπορείς να τα οπτικοποιήσεις

καθώς και να μπορείς να φανταστείς πώς θα αλλάξει η ζωή σου κι εσύ ο ίδιος όταν τελικά θα έχεις φτάσει εκεί που θες. Ακούγεται πολύ αφηρημένο αλλά στην πράξη δεν είναι.

Να μερικά tips που θα σε βοηθήσουν:

1. Mετάφρασε το στόχο σου σε λέξεις και εικόνες

Σημείωσε σε μία κόλλα χαρτί τους στόχους σου από τον περισσότερο στον λιγότερο σημαντικό, χρησιμοποιώντας λέξεις κλειδιά που σε κινητοποιούν να προσπαθήσεις περισσότερο. Εξερεύνησε και διάβασε για εμπειρίες ανθρώπων, οι οποίοι δούλεψαν και κατάφεραν κάτι παρεμφερές με αυτό που ονειρεύεσαι. Βρες εικόνες που σε αφορούν και σε ιντριγκάρουν να προσπαθείς για το καλύτερο. Αν οι εικόνες σε βοηθούν να οπτικοποιήσεις καλύτερα τους στόχους σου, δημιούργησε vision boards, με φωτογραφίες και quotes που σε εμπνέουν. Η έμπνευση σου μπορεί να βρίσκεται και στα πιο αναπάντεχα μέρη.

2. Να καταγράφεις τα βήματα προς το στόχο σου

Πολλές φορές στην προσπάθειά μας να καταφέρουμε πολλά, ξεχνάμε πως η πρόοδος έρχεται σταδιακά και με βήματα. Σπάνια καταφέρνεις κάτι κατευεθείαν. Είναι συχνό να απογοητευόμαστε όταν ξεχνάμε τα μικρά πράγματα που κάνουμε και μας φέρνουν ολοένα και πιο κοντά στα όνειρά μας. Γι αυτό με το να καταγράφεις όσα ήσουν ικανός να φέρεις εις πέρας κάθε μέρα, υπενθυμίζεις στον εαυτό σου πως μιας μεγάλης νίκης προηγούνται αρκετές μικρότερες.

3. Αφιέρωσε χρόνο

Η επίτευξη στόχων απαιτεί χρόνο και αφοσίωση. Σκέψου μακροπρόθεσμα και μην στηρίζεσαι μόνο στους βραχυπρόθεσμους στόχους σου. Δώσε χρόνο στον εαυτό σου, αναθεώρησε κάτι που για σένα δε λειτουργεί και ανασυγκροτήσου. Σιγά σιγά θα αντιληφθείς τι σου ταιριάζει καλύτερα και πώς θα το κάνεις κτήμα σου.

4. Μην σταματάς την προσπάθεια

Είναι εύκολο να απογοητευτείς αλλά όχι να ξεκινήσεις από εκεί που σταμάτησες. Η καλή ψυχολογία και η σκέψη για το καλύτερο είναι προσωπικοί σου σύμμαχοι. Εκμεταλλεύσου τους στο έπακρο.

Μένει μόνο να δοκιμάσεις.

- Ένα άρθρο της Αλεξάνδρας Σταθοπούλου